top of page

Sportlovet närmar sig sitt slut. Här får du tips på hur du förvarar dina skidor på bästa sätt.

Men vad gör du med skidorna och alla tillbehör när säsongen är över? Här kommer 4 tips för att ta hand om skidorna och hur du förvarar dem bäst.


1.     Polera skidkanterna: Innan du förvarar dina skidor för sommaren, inspektera skidkanterna. Om du lämnade skidorna i takboxen eller baksätet på bilen i ett par dagar efter din senaste skiddag, kan du hitta rostfläckar på kanterna. Eller så har du kanske fått några vassa kanter efter att ha träffat stenar under vårens sista åk. Om skidornas sidokanter bara behöver poleras, inte slipas, använd en diamantsten. Alternativt lämna in dem för slipning.

 

2.     Rengör skidorna: Det finns mycket smuts i snön, särskilt på våren, och även vägsmuts som dina skidor kan utsättas för om du transporterar dem på ett takräcke. Allt detta kan fastna på skidorna och påverka dem över tid. Så se till att torka av skidbaserna med en ren trasa efter varje skiddag, men särskilt innan du förvarar skidorna för sommarsäsongen. Gå ett steg längre och applicera ett skibasbalsam innan du lägger skidorna till vila för sommaren. Ett basbalsam som Wend Waxworks MF Natural Cleaner/Conditioner hjälper till att dra ut föroreningar från porerna i skidbaserna och samtidigt återfukta dem.

 

3.     Applicera ett lager vax: Vax hjälper till att hålla skidorna återfuktade och skyddade under en lång sommarnatt. Ta dig tid att smeta på ett generöst lager vax innan du förvarar skidorna för sommarsäsongen. Detta hjälper till att bevara skidornas kvalitet och förhindrar att de torkar ut.

 

4.     Förvara skidorna på rätt plats: Förvara dina skidor på en sval och torr plats, i ett förråd om det är för fullt hemma. Detta hjälper till att förhindra rost på kanterna och att fukt tränger in i träkärnan (vilket kan skada prestandan). Se också till att skidorna inte lutar mot en vägg under långa perioder, och förvara dem antingen horisontellt eller vertikalt med baserna mot varandra för att förhindra böjning.

 

Nu kommer du ha perfekta skidor när säsongen drar igång nästa år. 

21 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page