top of page

Röj ut julpyntet och skapa mer utrymme hemma

Uppdaterat: 16 jan.

Visst är julen härlig, men det innebär också en hel del stökigt pynt som tar upp mycket plats. När julen nu är över är det därför en bra idé att röja ut allt pynt och förvara det på ett bra ställe.


När du ska förvara julpyntet är det viktigt att det förvaras på ett säkert och torrt ställe. Ett förråd är ett bra alternativ, eftersom det är svalt och torrt. Se till att packa julpyntet i täta behållare, så att det inte blir smutsigt.


Att tänka på när det är dags att packa ner julpynt:


  • Packa julpyntet i täta behållare. Detta skyddar det mot fukt och smuts.

  • Skriv på behållarna vad de innehåller. Detta gör det lättare att hitta det du letar efter när det är dags att ta fram julpyntet igen.

  • Ta bilder på hur julpyntet är packat. Detta gör det lättare att återskapa utseendet på julpyntet när det är dags att ta det fram igen.

  • Minska risken för skador. Julpynt kan vara ömtåligt och kan lätt skadas om det inte förvaras på rätt sätt. Om du förvarar julpyntet i ett förråd är det mer skyddat mot fukt, mögel och andra skador.

  • Du får en nystart inför nästa jul. När du röjer ut julpyntet kan du passa på att rensa ut det som är trasigt eller slitet. Du kan också passa på att köpa nytt pynt eller byta ut det gamla.


God fortsättning!
God fortsättning!

Genom att röja ut julpyntet och förvara det på rätt sätt kan du få mer utrymme i hemmet, minska risken för skador och få en nystart inför nästa jul.


God fortsättning!

24 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page